BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Tepecik Şehit Ali Üzel Ortaokulu

NAHİDE YASANLAR

Dr. Nahide Yasanlar Görün

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı

Tepecik Ortaokulunu Cumhuriyet’in 50. yılında  birincilikle  bitiren ilk mezunlarındanım.

İlkokulu bitirdiğimde köyümüzde Ortaokul yoktu. Maddi olanaksızlıklar nedeniyle ilçedeki okula gidememiştim. Bir yıl sonra Ortaokul açılınca okuma fırsatını yakaladım.

1976 yılında Mustafakemalpaşa Lisesini de birincilikle bitirdim ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Daha sonra İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon İhtisası yaparak Uzman Doktor oldum.

İstanbul’da kamu hastanelerinde Uzman Doktor ve Başhekim Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra emekli oldum. Halen Özel sektörde Uzman Doktor olarak çalışmaktayım.

Ortaokulun açılması için büyük gayret gösteren zamanın ilkokul öğretmenleri ile köyümün aydın insanlarını ve sağlık alanında dünyanın sayılı Üniversitelerinden olan Hacettepe Üniversitesinde okumamı sağlayan anne ve babamı hep minnet ve şükranla anmaktayım.

Yayın: 05.03.2016 - Güncelleme: 24.07.2018 12:27 - Görüntülenme: 1375