BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Tepecik Şehit Ali Üzel Ortaokulu

Namık Kemal Üniversitesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Dekan Yardımcısı

1965 yılında Bursa iline bağlı Mustafakemalpaşa ilçesinin Tepecik kasabasında doğdu. Tepecik İlkokulu ve Tepecik Ortaokulu’ndaki öğreniminden sonra Mustafakemalpaşa Lisesi’nde öğrenim gördü. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü’nde başladığı lisans öğrenimini, 1987 yılında bölüm birincisi olarak tamamladı.

1987-1992 yılları arasında Adana Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve yöneticilik görevlerinin ardından, 1992 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

1992-1994 yılları arasında Atatürk Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı Öğretimi alanında Yüksek lisansını tamamlayarak “Hersekli Ârif Hikmet Divanı’nın Tema Bakımından İncelenmesi” isimli tezi ile bilim uzmanı oldu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde doktora öğrenimi için görevlendirildi. 2004’te “Tanzimat Sonrası Türk Edebiyatında Vatan Temi(Başlangıçtan 1918’e Kadar)” başlıklı tezi ile doktor oldu. 2005-2009 yılları arasında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi(Yrd. Doç. Dr.) olarak görev yaptı.

2009 yılında kendi isteği ile Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde kurucu öğretim üyesi olarak görev aldı. Halen Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı ile Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü Başkanlığı görevlerinde bulunan Tevfik SÜTÇÜ’nün hazırladığı 3(üç) kitabı ve İngilizceden çeşitli çeviri metinlerinin yanında, 50(elli)den fazla Sempozyum bildirisi ve makalesi bulunmaktadır.

Yeni Türk Edebiyatı doçenti olan Tevfik SÜTÇÜ, Tekirdağ’da yaşıyor, İngilizce biliyor ve evlidir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Namık Kemal Üniversitesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Dekan Yardımcısı

Namık Kemal Mahallesi Kampüs Sokak No:1

Değirmenaltı Yerleşkesi        59030    TEKİRDAĞ

Telf            : 0 282 250 26 39                                                tsutcu@nku.edu.tr

Cep telf : 0 535 237 47 08                                                tevfiksutcu@hotmail.com

Yayın: 05.03.2016 - Güncelleme: 24.07.2018 12:27 - Görüntülenme: 1635