BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Tepecik Şehit Ali Üzel Ortaokulu

ZÜLFÜ ÖRENÇ

(ÖZ GEÇMİŞ )

Zülfü ÖRENÇ; 1972 yılında Tepecik Kasabası’nda doğmuştur. İlk ve ortaokul öğrenimini Tepecik İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır.

1987 yılında girdiği Bursa Işıklar Askeri Lisesinden, 1991 yılında mezun olarak Kara Harp Okuluna girmiştir.

1995 yılında Topçu Teğmen olarak Kara Harp Okulundan mezun olduktan sonra sırasıyla; Edirne, Tunceli ve Burdur’da takım ve bölük komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2000-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Bilgi Sistem Subay Eğitimini ve  2004 -2006 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Bilgi Sistem Subayı olduktan sonra, Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler Okulu ve Genelkurmay Başkanlığında görev yapmıştır.

Halen Yarbay rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bilgi Sistemler Daire Başkanlığında (ANKARA) görev yapmakta ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri (BÖTE) Bölümünde doktora eğitimine devam etmektetir.

Yayın: 05.03.2016 - Güncelleme: 24.07.2018 12:26 - Görüntülenme: 1601